menuordersearch
shafachi.com

پنج خاصیت دمنوش بابونه برای سلامتی

۱۳۹۸/۴/۲۷ پنج شنبه
(0)
(0)
پنج خاصیت دمنوش بابونه برای سلامتی
پنج خاصیت دمنوش بابونه برای سلامتی

مقدمه
دمنوش بابونه یک نوشیدنی محبوب است که انواع مزایای سلامتی و بهداشتی را داراست. بابونه در ایران دارای انواع مختلفی است که از آن جمله بابونه شیرازی، بابونه گاوی، بابونه کبیر، بابونه اردبیلی، بابونه افغانی و بابونه آلمانی (کامومیل) و ... را می‌توان نام برد که از بین این انواع مختلف، بهترین گونه که دارای خواص و اثرات درمانی بسیار زیاد و مفیدی است و برای دمنوش بابونه مناسب است بابونه آلمانی (بابونه کامومیل) است.

 

 

بابونه قرن‌ها به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات مرتبط با سلامت مصرف شده است و در آلمان به نام گیاه همه کاره شناخته می‌شود که معتقدند قادر به درمان هر بیماری است و در کشور اسلواکی نسبت به آن احترام ویژه‌ای قائل هستند و در گذشته معتقد بودند که در مقابل این گیاه باید با احترام و تعظیم عبور کرد. در دنیا نیز جزو 9 گیاه پر مصرف به‌شمار می‌رود.


بسیاری از مردم از چای بابونه به عنوان یک نوشیدنی بدون کافئین جایگزین برای چای سیاه یا سبز که طعم آن تا حدودی شیرین احساس می‌شود استفاده می‌کنند.
علاوه بر این، چای بابونه دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌های مختلف ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف، از جمله بیماری های قلبی و سرطان نقش داشته باشد. همچنین بابونه دارای خواصی است که می‌تواند به خواب بهتر و هضم غذا کمک کند.


برای تهیه‌ی دمنوش بابونه از گلهای خشک یا تازه آن استفاده می‌شود و سپس آب جوش روی آن ریخته می‌شود.

 

 

این مقاله پنج مزیت بالقوه سلامت بخش نوشیدن چای بابونه را مورد بحث قرار می‌دهد.

 

1. کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد
بابونه دارای خواص منحصر به فردی است که می‌تواند بهبود کیفیت خواب شما را به همراه داشته باشد.
بابونه دارای آپی‌ژنین است که یک ترکیب آنتی اکسیدانی است و به گیرنده های خاصی در مغز متصل می‌شود که موجب خواب آلودگی و رفع بی خوابی یا ناتوانی مزمن در خواب می‌شود.


در یک مطالعه، زنانی که بعد از زایمان به مدت دو هفته چای بابونه نوشیدند کیفیت خواب بهتری را نسبت به گروهی که چای بابونه استفاده نکرده بودند گزارش کردند. همچنین گروهی که چای بابونه نوشیده بودند علائم افسردگی کمتری داشتند که اغلب با مشکلات خواب مرتبط است.


مطالعه دیگری نشان داد افرادی که 270 میلی گرم عصاره بابونه را دوبار در روز به مدت 28 روز مصرف کردند، یک سوم کمتر دچار شب بیداری می‌شدند و 15 دقیقه سریعتر از افرادی که عصاره مصرف نکرده بودند به خواب می‌رفتند.
در بررسی‌‌های دیگر استفاده از عصاره‌ی بابونه در بهبود اختلال خواب زنان یائسه، خواب سالمندان مقیم در خانه‌های سالمندان و کیفیت خواب بیماران همودیالیزی موثر بوده است.


بسیاری اوقات مشکل خواب ناشی از استرس و اضطراب است. استفاده از بابونه در بهبود اختلال اضطراب عمومی اثرات خوبی نشان داده است. همچنین شواهدی وجود دارد که بابونه می‌تواند شدت اضطراب و افسردگی را کاهش دهد.
این یافته ها امیدوار کننده است، اما مطالعات بیشتری برای تعیین میزان تأثیر چای بابونه بر روی خواب ضروری است. با این وجود، نوشیدن چای بابونه قبل از خواب اگر مشکل خوابیدن دارید قطعا ارزش امتحان دارد.


خلاصه: بابونه حاوی آنتی اکسیدان ها است که ممکن است موجب خواب آلودگی شود و نوشیدن چای بابونه باعث بهبود کیفیت کلی خواب است.

 

2. می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود دهد
هضم مناسب برای سلامت بدن بسیار مهم است. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد بابونه ممکن است برای هضم بهتر و کاهش سوء هاضمه موثر باشد.
چندین مطالعه نشان داده که عصاره بابونه دارای اثرات بالقوه برای جلوگیری از زخم معده در موش صحرایی است. این موضوع به خواص بابونه در کاهش اسیدیته معده مربوط است که شرایط را برای رشد باکتری های موثر در ایجاد زخم، مهار می‌کند.
علیرغم این یافته‌ها، تحقیقات بیشتری در مورد انسان برای تأیید نقش بابونه در هضم ضروری است.


با این حال، ادعاهای زیادی وجود دارد که نوشیدن چای بابونه برای معده آرامش بخش است. به طور سنتی، برای درمان بسیاری از بیماری های گوارشی، از جمله حالت تهوع و گاز و نفخ مورد استفاده قرار گرفته است.


خلاصه: چای بابونه می‌تواند از زخم معده، حالت تهوع و گاز و نفخ محافظت کند که احتمالا به علت اثرات ضد التهابی آن است.


3. می‌تواند از ایجاد انواع خاصی از سرطان جلوگیری کند.

آنتی اکسیدان هایی که در چای بابونه پیدا شده اند با کاهش شیوع انواع خاصی از سرطان ارتباط دارند.
بابونه حاوی آنتی اکسیدان آپی‌ژنین است. در مطالعات آزمایشگاهی، آپی‌ژنین برای مبارزه با سلول‌های سرطانی، به خصوص سینه، دستگاه گوارش، پوست، پروستات و رحم موثر عمل می‌کند.


علاوه بر این، یک مطالعه روی 537 نفر نشان داده که افرادی که چای بابونه 2-6 بار در هفته نوشیدند، احتمال ابتلا به سرطان تیروئید به میزان قابل توجهی کمتر از افرادی بود که چای بابونه نداشتند. در مطالعات مختلف جدید نیز اثر ضد سلول‌های سرطانی عصاره بابونه گزارش شده است.
این یافته ها امیدوار کننده است، اما تحقیقات انسانی با کیفیت بالای بیشتری برای نتیجه گیری در مورد نقش چای بابونه در پیشگیری از سرطان ضروری است.


خلاصه: چای بابونه دارای آنتی اکسیدان آپی‌ژنین است که ممکن است باعث کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان شود.


4. در کنترل قند خون می‌توانید از آن سود ببرید
نوشیدن چای بابونه می‌تواند به کاهش قند خون کمک کند. خواص ضد التهابی آن ممکن است از آسیب به سلول های لوزالمعده جلوگیری کند، زیرا روند کاهشی سطح قند خون شما افزایش می‌یابد.


سلامت لوزالمعده بسیار مهم است. زیرا آن انسولین تولید می‌کند که هورمون مسئول حذف قند از خون است.
در یک مطالعه از 64 فرد مبتلا به دیابت، افرادی که طی 8 هفته روزانه همراه وعده‌های غذایی چای بابونه مصرف می‌کردند، میزان قند خونشان پایین تر از افرادی بود که آب مصرف می‌کردند.


علاوه بر این، مطالعات مختلف حیوانی نشان می‌دهد که چای بابونه ممکن است میزان قابل توجهی از قند خون ناشتا را کاهش دهد و همچنین ممکن است برای پیشگیری از افزایش قند خون پس از خوردن غذا مفید باشد.
بیشتر شواهد مربوط به نقش چای بابونه در کنترل قند خون بر اساس نتایج مطالعات حیوانی است. با این وجود یافته ها امیدوار کننده هستند.


خلاصه: اثرات ضد التهابی چای بابونه ممکن است کنترل قند خون را افزایش دهد، به ویژه هنگامی که با غذا مصرف شود.

 

5. می‌تواند سلامت قلب را بهبود بخشد
چای بابونه غنی از فلاونها ( نوع از آنتی اکسیدان) است. در ترکیبات دارویی مقدار فلاون‌ها برای تعیین پتانسیل آنها برای کاهش فشار خون و کلسترول مورد مطالعه قرار می‌گیرند که فشار خون و کلسترول نشانگرهای مهم خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند.
یک مطالعه از 64 بیمار مبتلا به دیابت نشان داد که کسانی که چای بابونه را با وعده های غذایی مصرف کرده‌اند، میزان کاهش کلسترول کل، تری گلیسیرید و کلسترول LDL در مقایسه با افرادی که آب مصرف می‌کردند، قابل توجه است.


تحقیقات بیشتری لازم است تا نقش چای بابونه در ارتقای سلامت قلب را تأیید کند، اما مطمئنا نمی‌تواند در رژیم غذایی مشکلی ایجاد نماید.


خلاصه: بابونه منبع خوبی از آنتی اکسیدان های فلاون است که می‌تواند در بهبود سلامت قلب نقش داشته باشد.

 

سایر مزایای بالقوه بابونه در سلامتی
فواید بی نظیر دیگری در مورد چای بابونه بر سلامتی وجود دارد، هرچند ممکن است هنوز با تحقیقات علمی جدید بطور کامل پشتیبانی نشود:
• سلامت سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد:

چای بابونه اغلب به عنوان یک استراتژی برای جلوگیری و درمان سرماخوردگی و کنترل انواع عفونت استفاده می‌شود.


• بهبود سلامت پوست:

گزارش شده است که استفاده از محصولات بابونه برای پوست از طریق محصولات آرایشی مانند لوسیون، کرم چشم و صابون و مرطوب کننده، برای کاهش التهاب پوست مفید است.


• از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند:

برخی ادعا می‌کنند که چای بابونه می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از پوکی استخوان داشته باشد. با این حال، شواهد ضعف است.
اگر چه این ادعاها شواهد علمی و آزمایشگاهی ندارند، اما به این معنا نیست که آنها دروغین هستند. آنها هنوز مطالعه نشده اند و ممکن است در آینده مورد بررسی قرار گیرند اما در متون قدیمی طب سنتی و تجربیات شخصی نتایج خوبی داشته اند.

 

اثرات جانبی چای بابونه
نوشیدن چای بابونه به طور کلی برای اکثر مردم مفید است.
گزارشات مربوط به آلرژی به بابونه گزارش شده است. علاوه بر این، محصولات آرایشی و بهداشتی که حاوی بابونه هستند، ممکن است باعث ایجاد حساسیت چشم یا آبریزش بینی در صورت تماس با آنها شود. این ممکن است باعث ایجاد التهاب در چشم یا پوست شما باشد.
همچنین لازم به ذکر است که ایمنی نوشیدن چای بابونه در کودکان، زنان باردار یا شیرده و افراد مبتلا به بیماری کبد یا کلیه بررسی نشده است.


در مورد بیماران دارای آسم و مشکلات تنفسی، بابونه ممکن است حساسیت ایجاد کند که بایستی مراقبت لازم انجام شود.
با این وجود، هیچ گزارش ای از واکنش های نامطلوب تهدید کننده زندگی و یا سمیت از نوشیدن چای بابونه وجود ندارد.


خلاصه: اگر چه تعداد کمی از افراد ممکن است به بابونه آلرژی داشته باشند، برای اکثر مردم برای نوشیدن مفید است. عوارض جانبی منفی بسیار نادر است.

 

منبع:

https://www.healthline.com

 

telegraminstagram
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر