menuordersearch
shafachi.com

راهکارهای کمکی در پیشگیری و درمان ابتلا به سرماخوردگی و کرونا

۱۳۹۸/۱۲/۲۶ دوشنبه
(0)
(0)
راهکارهای کمکی در پیشگیری و درمان ابتلا به سرماخوردگی و کرونا
راهکارهای کمکی در پیشگیری و درمان ابتلا به سرماخوردگی و کرونا

راهکارهای پیشنهادی و کمکی در پیشگیری و درمان ابتلا به

 

سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا

 

تهیه و تنظیم:
دکتر کاظم یوسف زاده
پژوهشگر گیاهان دارویی و محصولات زنبور عسل

(انتشار اولیه: اسفند 98؛ ویرایش نهایی: 1399/8/1)


نکات بسیار مهم
1- ماندن در منزل و تا حد امکان عدم حضور در مکانهای شلوغ و پر تردد و رعایت نکات بهداشت فردی در شستشوی دست پس از هر گونه احتمال آلودگی و استفاده از ماسک مناسب و دستکش و رعایت فاصله دو متر با اطرافیان و بخصوص افراد مشکوک عدم توقف طولانی و حضور در محیط های بدون تهویه مناسب، وظیفه هر فرد جهت حفظ سلامتی خود و اطرافیان است.

 

2- جهت پیشگیری و تقویت سیستم ایمنی می‌توان از موارد زیر به صورت روزانه استفاده نمود که در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و مقابله با ورود ویروسهای احتمالی موثر است. بنابراین جهت پیشگیری هر روز یکی دو مورد از موارد زیر نیز استفاده شود بسیار مفید است.

 

3- در اغلب موارد افراد در صورت ابتلا به کرونا درمان می‌شوند، اما این موضوع بستگی زیادی به توانایی سیستم ایمنی فرد در مقاومت در مقابل بیماری و سلامت ریوی، قلبی و کلیوی وی دارد. همچنین وجود امکانات دارویی- درمانی و همچنین نحوه ی پاسخ گویی بدن فرد به داروهای مصرفی حایز اهمیت است.

 

بنابراین، اگر ابتلا به بیماری روند صعودی پیدا کند، مسلما امکانات سیستم درمانی و همچنین دارو و ...، با محدودیتهای بسیاری مواجه خواهد شد. خستگی و کمبود کادر درمانی و متاسفانه ابتلای برخی از آنها به کرونا را هم به مشکلات اضافه نمایید. پس ظرفیت جوابگویی تعداد بسیار زیاد بیمار وجود ندارد. بنابراین بهترین کار، پیشگیری از ابتلا به این ویروس و در خانه ماندن است. این بزرگترین خدمت به خود، خانواده و کادر درمانی است.

 


موارد پیشنهادی جهت پیشگیری
این موارد جهت استفاده به عنوان راهکارهای پیشگیرانه از ابتلا یا تقویت سیستم ایمنی بدن ارائه شده است و نیازی به انجام همه موارد در هر روز نیست و اگر یک مورد انتخابی در هر روز انجام شود بسیار مطلوب است و می‌توان از همه موارد در روزهای مختلف بصورت متنوع استفاده نمود. ضمنا در افراد با مزاج گرم، بایستی با رعایت اعتدال و مصلح گرمی استفاده شوند که مشکلات جنبی ایجاد نشود.

 

این موارد از جنبه های گوناگون بر بدن و عفونت های مختلف باکتریایی، قارچی و ویروسی موثر است. همچنین تاثیر زیادی بر تقویت سیستم ایمنی بدن دارند. بطور کلی این محصولات و توصیهها با تقویت سیستم ایمنی و دارا بودن ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی و اثرات قوی آنتی بیوتیکی، ضد قارچی و ضد ویروسی در پیشگیری و بهبود عوارض و درمان بیماری موثرند.

 

1- شربت عسل:
دو تا سه قاشق مربا خوری عسل طبیعی (حدود 30-20 گرم) + آب نصف یک لیمو ترش یا یک قاشق غذا خوری آبلیمو ترش طبیعی در یک لیوان آب، روزی یک مرتبه

 

توجه:
- عسلهای طبیعی مختلف قابل استفاده است اما در صورت امکان، عسل آویشن، کوهستان، گَون گَز، سیاهدانه، مرکبات و بهارنارنج، کُنار، مریم گلی و گَون استفاده شود.

 

2- دم کرده بَره موم:
به اندازه یک نخود بره موم داخل یک استکان آب جوش دم کرده و کاملا هم زده شود. زمانی که ولرم شد صاف نموده و یک قاشق مربا خوری عسل اضافه نموده و جرعه جرعه و آرام نوشیده شود. روزی یک تا دو بار، به مدت 5-3 روز

 

توجه:
بجای دم کرده بره موم، در صورت دسترسی، مخلوط عصاره بره موم در عسل (عسل بره مومی) قابل استفاده است.

 

توضیح: بَره موم یکی از محصولات زنبورعسل است و دارای اثرات آنتی بیوتیکی، ضد ویروسی، آنتی اکسیدانی و تقویت سیستم ایمنی بدن و ... است. این محصول طبع بسیار گرمی دارد و در افراد گرم مزاج بایستی این موضوع در نظر گرفته شود.

 

3- دمنوش ها:

 

- دمنوش بابونه (ترجیحا بابونه آلمانی)

 

روش تهیه:
یک قاشق مربا خوری بابونه در یک لیوان آب جوش؛ به مدت 15-10 دقیقه بشقابی روی لیوان گذاشته شود تا دم بکشد. سپس صاف نموده، 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه کرده و آرام نوشیده شود.

 

- جوشانده ترکیبی:
روش تهیه:
یک قاشق مربا خوری آویشن یا بابونه+پنج عدد عناب چنگال خورده+کمی شیرین بیان+یک قاشق چای خوری گزنه +یک لیوان آب (حدود 15-10 دقیقه داخل قوری دم بکشد). سپس صاف شود و 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه و نوشیده شود.


- دمنوش آویشن- مرزه:
یک قاشق مربا خوری آویشن+یک قاشق مربا خوری مرزه


تهیه:

در یک لیوان ریخته و آب جوش اضافه نموده، به مدت 15-10 دقیقه درب لیوان گذاشته شود تا دم بکشد و پس از صاف کردن، 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه و نوشیده شود.

 

- دمنوش آویشن:
دو قاشق مربا خوری آویشن در یک لیوان آب جوش، به مدت 15-10 دقیقه روی لیوان بشقابی گذاشته شود و پس از ولرم شدن صاف نموده و 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه نموده و نوشیده شود.

 

- دمنوش پونه:
یک تا دو قاشق مربا خوری پونه در یک لیوان آب جوش، به مدت 15-10 دقیقه روی لیوان بشقابی گذاشته شود و پس از ولرم شدن صاف نموده و 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه نموده و نوشیده شود.

 

- دمنوش رزماری:
یک قاشق غذا خوری رزماری
روش تهیه مثل سایرین


4- معجون تقویتی عسل- ژل رویال:
دویست گرم عسل کُنار یا عسل دیگر+ 20 گرم ژل رویال، کاملا مخلوط شود (در یخچال نگهداری شود).

 

مقدار مصرف: یک قاشق چای خوری در هر مرتبه
روزی سه مرتبه (حداقل یک ساعت با مصرف غذا یا نوشیدنی فاصله داشته باشد).

ژل رویال را میتوان در عسل بره مومی نیز مخلوط نمود (مورد شماره دو).

 

روش مصرف:
روی زبان گذاشته شود و تا زمانی که با بزاق رقیق شود، در دهان نگهداشته و سپس قورت داده شود.
دوره مصرف: حداقل به مدت یک هفته.

 

توجه:
ژل رویال به صورت خالص نیز قابل استفاده است که تاثیر آن می‌تواند بیشتر باشد.
افراد مبتلا به آسم یا حساس به محصولات زنبور عسل با تست اولیه استفاده شود.


ژل رویال خالص روزی یک تا سه مرتبه، هر بار به مقدار 2-1 نخود با توجه به شرایط فرد (با متخصص مشورت شود).
توجه: خانم های باردار با مشورت متخصص

افراد دیابتی می‌توانند ژل رویال را بصورت خالص مصرف نمایند.


5- مصرف انواع میوه
روزی 3-2 عدد (سیب، مرکبات و ...)

 

6- سبزیجات
انواع سبزیجات مثل نعناع، پونه، ریحان، گشنیز، مرزه، ترخون، جعفری، پیاز، پیازچه، تره، سیر، فلفل دلمه، کدو آشی و ... در غذاها یا مصرف تازه

 

7-ادویه ها
اگر حساسیت خاصی وجود ندارد استفاده از انواع ادویه در غذاها و حتی بصورت دمنوش استفاده شود.
زردچوبه، دارچین، زنجبیل، کاری، پودر آویشن، فلفلها، زعفران و زیره و ...

8- مخلوط عسل و سیاهدانه
روش تهیه:
این مخلوط با نسبت سه عسل و یک سیاهدانه نیمکوب آماده شود.
روزی دو تا سه قاشق چای خوری به مدت دو تا سه هفته

 

 

بخش دوم: موارد پیشنهادی جهت کمک به درمان


- در صورت بروز علایم تب و لرز و تعریق، درد بدن و عضلات، سرفه، تنگی نفس، خستگی، بی حالی و ضعف، بی اشتهایی، اسهال و حالت تهوع، از دست دادن حس بویایی یا چشایی، سردرد و سرگیجه یا گیجی و ...، اولویت مراجعه به پزشک و ارزیابی دقیق جهت شروع درمان است و نبایستی درمان به تعویق افتد. هر گونه تاخیر میتواند روند درمان را سخت تر نماید.

 

1- شربت عسل و آب لیموترش:
دو تا سه قاشق مربا خوری عسل طبیعی (حدود 30-20 گرم) + آب نصف یک لیموش ترش یا یک قاشق غذا خوری آبلیمو ترش طبیعی در یک لیوان آب، روزی 3 مرتبه به مدت یک هفته و تا رفع قطعی و کامل همه علایم (تذکر: لبنیات بخصوص شیر، ماست، دوغ و پنیر به هیچ وجه استفاده نشود).

 

توجه:
عسل های طبیعی مختلف قابل استفاده است اما در صورت امکان، عسل آویشن، کوهستان، گَون گَز، سیاهدانه، مرکبات و بهارنارنج، کُنار، مریم گلی و گَون استفاده شود.

 

2- دم کرده بره موم:
به اندازه یک نخود تا فندق بَره موم خالص داخل یک لیوان آب جوش دم کرده و حسابی هم زده شود. زمانی که ولرم شد صاف نموده و 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه نموده و جرعه جرعه و آرام نوشیده شود.


مقدار مصرف: روزی یک نوبت به مدت حدودا یک هفته و تا رفع علایم اصلی

 

توجه: بجای دم کرده بره موم، در صورت دسترسی، مخلوط عصاره بره موم در عسل (عسل بره مومی) قابل استفاده است.

 

3- دمنوش ها:
هر روز حداقل 3-2 لیوان دمنوش استفاده شود.

 

- دمنوش بابونه (ترجیحا بابونه آلمانی):
دوره مصرف: هر روز (بخصوص در صورت وجود تب) و تا زمان بهبودی (یک تا دو هفته)

 

روش تهیه:
یک قاشق مربا خوری بابونه در یک لیوان آب جوش؛ به مدت 15-10 دقیقه روی لیوان گذاشته شود تا دم بکشد. سپس صاف نموده، 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه کرده و آرام نوشیده شود.

 

- جوشانده ترکیبی:
روش تهیه:
یک قاشق مربا خوری آویشن یا بابونه+پنج عدد عناب چنگال خورده+کمی شیرین بیان+یک قاشق چای خوری گزنه +یک لیوان آب (حدود 15-10 دقیقه داخل قوری دم بکشد). سپس صاف شود و 3-2 قاشق مربا خوری عسل اضافه و نوشیده شود.

 

- دمنوش آویشن- مرزه:
یک قاشق مربا خوری آویشن+یک قاشق مربا خوری مرزه


روش تهیه: در یک لیوان ریخته و آب جوش اضافه نموده، به مدت 15-10 دقیقه روی لیوان بشقابی گذاشته شود تا دم بکشد و پس از صاف کردن، 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه و نوشیده شود.


- دمنوش آویشن:
روش تهیه:

یک قاشق غذا خوری آویشن در یک لیوان آب جوش، به مدت 15-10 دقیقه روی لیوان بشقابی گذاشته شود و سپس صاف نموده و 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه و نوشیده شود.


هر روز این دمنوش قابل استفاده است.

 

- دمنوش پونه:
یک تا دو قاشق مربا خوری پونه در یک لیوان آب جوش، به مدت 15-10 دقیقه روی لیوان بشقابی گذاشته شود و پس از صاف نمودن و 2-1 قاشق مربا خوری عسل اضافه نموده و نوشیده شود.

 

- دمنوش رزماری:
یک قاشق مربا خوری رزماری


روش تهیه مثل سایرین

 

- دم کرده خاکشیر:
در صورتی که فرد مبتلا دارای یبوست شود، بایستی این وضعیت به سرعت رفع شود. از دم کرده خاکشیر و سایر راهکارهای مناسب وضعیت مزاجی فرد استفاده شود.

 

- قرص ترکیبی زنجبیل:

یک قاشق مربا خوری عسل را داخل کاسه کوچکی ریخته و پودر زنجبیل (و در صورت تمایل دارچین و زردچوبه) به آن اضافه نموده و مخلوط شود تا جایی که خمیر کاملا سفت شود. قرص هایی به اندازه نخود از این خمیر آماده شود و در صورتی که بیمار دچار حال تهوع است هر چند ساعت یکبار یک تا دو قرص به وی داده شود و با آب مثل سایر قرص ها مصرف شود.

مصرف طولانی مدت آن بخصوص در افراد گرم مزاج می‌تواند عوارضی ایجاد کند.

 

4- معجون تقویتی عسل- ژل رویال:
دویست گرم عسل کنار یا عسل دیگر+ 20 گرم ژل رویال، کاملا مخلوط شود (در یخچال نگهداری شود).
روزی دو تا چهار قاشق چای خوری، حداقل به مدت یک هفته و بهبودی کامل


توجه:
در صورتی که بیمار قادر به مصرف این مخلوط نیست، داخل یک استکان آب میوه یک تا دو قاشق چای خوری از مخلوط حل شود و با توجه به شرایط فرد روزانه یک تا سه مرتبه استفاده شود (در اولین بار جهت تست، فقط نصف قاشق چای خوری و افزایش تعداد دفعات و مقدار طی چند روز انجام شود. پس، روز اول یک تا دو مرتبه و در صورت نبود مشکل خاص، از روزهای بعد سه مرتبه در روز).

 

ژل رویال را میتوان در عسل بره مومی نیز مخلوط نمود (مورد شماره دو).

 

5- بخار محیط (بسیار مهم)
سه قاشق غذا خوری آویشن شیرازی یا باغی+سه قاشق غذا خوری مرزه+دو قاشق غذا خوری مرزنجوش+هشت لیوان آب

با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت، بخار در محل استراحت بیمار پخش شود. جریان هوا به سمت اتاق وجود داشته باشد. دو تا سه مرتبه در روز و تا بهبودی کامل انجام شود.

 

توجه:
- برای بیمار بستری در بیمارستان یا فردی که از اکسیژن استفاده می‌کند این راهکار قابل انجام نیست. سایر افراد خانه در طول این زمان در جای دیگری که جریان این بخار وجود ندارد حضور داشته باشند.


- بخور گرم مستقیم استفاده نشود.

 

6- مصرف انواع میوه
روزی 3-2 عدد (سیب، مرکبات و ...)


توجه:
استفاده از آب سیب، آب هویج یا آب پرتقال تازه که مقداری عسل به آن اضافه شده است بسیار موثر است. در کل مصرف مایعات حتی آب جوش و آب در روند بهبودی اهمیت زیادی دارد.

 

7- سبزیجات
انواع سبزیجات مثل نعناع، پونه، ریحان، گشنیز، مرزه، ترخون، جعفری، پیازچه، تره، پیاز، سیر، فلفل دلمه، کدو آشی و ... در غذاها یا بصورت تازه


8-ادویه ها
اگر حساسیت خاصی وجود ندارد استفاده از انواع ادویه در غذاها و حتی بصورت دمنوش استفاده شود.
زردچوبه، دارچین، زنجبیل، کاری، پودر آویشن، فلفلها، زعفران، زیره و ...

 

9- غذا
با توجه با اینکه بیمار معمولا دچار بی اشتهایی و عدم تمایل به مصرف غذا است، بایستی بصورت مایعات مواد غذایی به بدن وی برسد. استفاده از عصاره گوشت پخته شده با نخود و انواع سوپ می‌تواند استفاده شود. همچنین خوراکی ها و غذاهایی که به پیشنهاد پزشکان و ... با توجه به شرایط فرد توصیه شده است. در مجموع غذاهای سبک که هضم راحتی داشته باشد.

 

توجه:


- استفاده از تمام موارد برای خانم های باردار در بخش پیشگیری و درمان فقط با مشورت متخصص


- در بیماران دیابتی، مصرف عسل بایستی از نوع بسیار با کیفیت و با توجه به عدم افزایش قند خون صورت گیرد.


- تمام موارد در اولین مرتبه استفاده به مقدار کم یا مدت کوتاه تست شود تا از عدم حساسیت فرد اطمینان حاصل شود.


- ممکن است در بیماری کرونا همه علایم با هم نباشد یا طی چند روز یک علامت بهبود پیدا کند و علامتی دیگر ظاهر شود و سرفه خشک بصورت کم یا زیاد و حتی تنگی نفس یا تب ناچیز وجود داشته باشد. بنابراین در دو روز اول بیمار کاملا زیر نظر باشد و مراجعه به پزشک ضروری است.


- این روشهای کمک درمانی حداقل یک هفته و در صورت لزوم تا دو هفته و تا پایان قطعی تمام علایم ادامه یابد و با کم شدن علایم و مشاهده بهبودی نسبی در روزهای بعد از استفاده، قطع نشود. اما در مورد سرما خوردگی حدودا 3 تا 5 روز کفایت میکند.


- استراحت کامل و داشتن روحیه شاد و قوی تا حد ممکن دور شدن از استرس، ترس و نگرانی و خواب کافی و تحرک بدنی و نور خورشید در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن مفید و در پیشگیری و درمان موثر است.


- بیماران دارای پارکینسون شدید و آلزایمر بایستی بسیار تحت مراقبت باشند تا از آلودگی آنها جلوگیری شود.


- افرادی که دارای بیماریهای مزمن از جمله چربی و فشارخون، انواع سکته و بیماریهای قلبی- عروقی، کلیوی، سرطان، ام. اس.، بیماریهای تنفسی و ریوی، نقص سیستم ایمنی و ... هستند تا حد ممکن مراقبتهای لازم جهت پیشگیری را مد نظر قرار دهند.

 

از همه خوانندگان و صاحبنظران سپاسگزار خواهم بود نظرات و پیشنهادهای خود را جهت بهبود راهکارها یا در صورت لزوم اعمال تغییرات به اطلاع اینجانب برسانند تا موارد موثرتری در جهت کمک به پیشگیری و بهبود بیماران ارائه شود (هرچند امیدوارم کسی به این موارد نیازمند نشود).

 

تماس:
02532904599 

09911499200
اینستاگرام:

Shafachi.ir
تلگرام:

shafachi

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
طراحی توسط فروشگاه ساز یوتاب