menuordersearch
shafachi.com

ممانعت دولت کانادا از عرضه ی عسل تقلبی

۱۳۹۸/۶/۱۳ چهارشنبه
ممانعت دولت کانادا از عرضه ی عسل تقلبی
ممانعت دولت کانادا از عرضه ی عسل تقلبی

چگونه می‌توانیم بفهمیم عسلی که می‌خوریم واقعی و خالص است یا تقلبی؟ چگونه می‌توانیم مطمئن باشیم این هزینه‌ی زیادی که برای خرید محصول سالم و مورد نظر خود خرج می‌کنیم، بجای فایده، حتی به ما بیشتر صدمه نمی‌زند؟

 

دانستن این حقیقت سخت است. مسلما همه ما نمی‌توانیم یک ظرف عسل بخریم، به خانه بیاوریم و تمام آزمایشاتی را که در مورد آنها شنیده‌ایم یا در مورد کیفیت عسل باید انجام شود را شروع به انجام کنیم تا ببینیم آیا آنچه در آن وجود دارد همان چیزی است که روی برچسب نوشته شده؟

 

بنابراین ما به مراکز یا افراد متخصص و صاحب نظری نیاز داریم که به ما کمک کنند. کسی که بتواند از گذاشتن عسل‌های تقلبی بر روی قفسه‌ی فروشگاه‌ها جلوگیری کند. پس به یک مرجع یا مقام مجاز که توسط قانون پشتیبانی می‌شود نیاز است. اما تا چه حد این موضوع توسط بخش‌های دولتی مسئول انجام می‌شود و آیا آنها با امکانات و قوانینی که وجود دارد می‌توانند در این زمینه موفق عمل کنند؟ در برخی از کشورها در این رابطه قوانین و حمایت‌های دولتی نقش پر رنگی دارند که کشور کانادا یکی از معدود کشورهایی است که تمرکز زیادی روی این بحث گذاشته است.

 

در ماه ژوئیه سال 2019، دولت فدرال کانادا نزدیک به 12800 کیلوگرم عسل تقلبی وارد شده به بازار این کشور را توقیف نمود.
این مطلب را ماری-کلود بیبائو، وزیر کشاورزی فدرال کانادا پس از اقدامات اجرایی و نظارتی توسط آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا (CFIA) اعلام کرد. این محموله عسل در حدود 77000 دلار ارزش داشت.

 

به چه روشی در این عسل ها تقلب شده بود؟

این عسل ها حاوی قندهای اضافه شده بودند و طبق قانون کانادا، عسل نباید حاوی قندهای اضافی و ناخالصی باشد. در صورت بروز این امر، تقلب محسوب می‌شود و در سراسر کشور کانادا مجاز به فروش به عنوان عسل خالص نیست.

آزمایش‌ها در ژوئن سال 2018 آغاز شد و در سپتامبر 2018 به پایان رسید. این آزمایش‌ها شامل 240 نمونه جمع آوری شده در سراسر کانادا، از انواع مختلف، از جمله واردکنندگان، دلالان، توزیع کنندگان، مراکز بسته بندی، مراکز رتبه بندی، خرده فروشان و ... گرفته شده بود.

 

آزمایش چگونه انجام شد؟

تشخیص تقلب با شربت شکر و ذرت با استفاده از تجزیه و تحلیل نسبت ایزوتوپ پایدار (SIRA) انجام شد. تجزیه و تحلیل رزونانس مغناطیسی هسته‌ای (NMR) توسط یک آزمایشگاه قراردادی برای شناسایی قندهای اضافه شده خارجی و همچنین قندهایی از منابع دیگر انجام شد. تجزیه و تحلیل NMR به منظور شناسایی هر دو مورد تقلب در نمونه ها و اطلاع رسانی CFIA در مورد اثربخشی این روش برای تکمیل آزمایش SIRA انجام شد.

 

ارزيابي آزمايش SIRA براساس روش استاندارد AOAC انجام شد و داراي حد آستانه براي تشخيص تقلب به 7٪ قندهاي چهار کربنه محاسبه شده است. ارزیابی آزمایش NMR براساس مقایسه نمونه با عسل خالص است که از تجزیه و تحلیل بیش از 18000 نمونه عسل خالص و شربت شکر مورد استفاده برای تقلب تهیه شده است.

 

نتایج؟

آزمایشات نشان دادند که 188 مورد از 240 نمونه بازرسی شده (78.3٪)، که از سراسر کانادا جمع آوری شده، عسل خالص بودند و 52 نمونه (21.7٪) حاوی قندهای اضافه شده بودند. براساس CFIA، تمام نمونه های داخلی با هر دو آزمایش رضایت بخش بودند در حالی که نمونه های وارداتی چنین نبودند و متأسفانه مشخص نشد که از کدام کشورها یا از چه برندهایی بوده‌اند.

البته یک فرد غیر دولتی اعلام کرد که نمونه گیری با هدف تمرکز بر مناطق خطرناک از جمله مؤسساتی با سابقه عدم رعایت و الگوهای تجاری غیر معمول انجام شده است.

 

مسئولان چه کردند؟

از 3 ژانویه سال 2019، CFIA اقدامات اجرایی را انجام داده بود که مانع از ورود حدود 12762 کیلوگرم عسل تقلبی به ارزش 76758 دلار کانادا به بازار این کشور شده بود. این اقدامات شامل مرجوع نمودن محصول یا معدوم ساختن آن در کانادا بود.

 

در سال 2019 دولت کانادا سیاست غذایی را برای کانادا معرفی کرد. آنها مبلغ 24.4 میلیون دلار در طول 5 سال به CFIA، از سال 2019-2020 آغاز می‌شود تخصیص دادند. این کشور همچنین 5.2 میلیون دلار بودجه جاری در نظر گرفت تا بتواند تقلب در مواد غذایی را کنترل کند، که این سوء استفاده از برچسب و سوء استفاده از محصولات غذایی است.

 

کانادا برای عسل چه شرایط نظارتی دارد؟

عسل های فروخته شده در کانادا باید مطابق قانون مواد غذایی و دارویی (FDA)، مقررات مربوط به مواد غذایی و داروها (FDR)، قانون غذای سالم برای کانادایی‌ها (SFCA) و مقررات غذای سالم (SFCR) برای کانادایی‌ها باشند.

 

این دستورالعمل‌ها همه زنبورداران کانادایی را شامل می‌شوند و همه آنها با قوانین کنترل پیشگیرانه محصولات عسل موافقت کردهاند و مجازات‌های بسیار جدی برای عدم رعایت آنها وجود دارد. CFIA انواع امکانات کنترلی و اجرایی را در اختیار دارد، از جمله توقیف محصول، مرجوع نمودن، معدوم ساختن و پیگرد قانونی. اقدامات اجرایی در موارد عدم رعایت قوانین، آسیب های ناشی از عدم رعایت قوانین، نقض الزامات فدرال و ... را در نظر می‌گیرند. علاوه بر این، تحت SFCR، CFIA توانایی تعلیق یا لغو مجوز را دارد.

 

CFIA چه کار دیگری برای عسل انجام می‌دهد؟

علاوه بر این برنامه آزمایش برای تجزیه و تحلیل تقلباتی مانند قند و یا شربت اضافه شده به عسل، باقی مانده داروهای دامپزشکی در عسل، آلاینده های شیمیایی و رعایت مشخصات استاندارد مانند رطوبت را کنترل می‌کند.

 

صنعت زنبورداری کانادا


کانادا دارای بیش از 8400 زنبوردار است و در کل بیش از 672000 کلنی وجود دارد. این یک صنعت پر جنب و جوش و شکوفا است. اکثر کندوهای زنبور عسل در جاهایی هستند که روزهای طولانی تابستان برای رشد گیاهان ایده آل است: آلبرتا، ساسکاچوان و مانیتوبا که مجموعاً 84٪ از کل تولید عسل کشور کانادا را تولید می‌کنند. در کل، از کلونی‌های زنبور عسل کانادایی بیش از 75 میلیون پوند عسل به دست می‌آید. ارزش کل عسل تولید شده در کانادا بالغ بر 176 میلیون دلار است

 

آنها عسل را به طور عمده به ایالات متحده صادر می‌کنند و 77 درصد از کل صادرات عسل را تشکیل می‌دهد. ژاپن و چین به ترتیب دومین و سومین مقصد صادراتی بزرگ عسل کانادا هستند.


نه تنها عسل از زنبورداری به دست می‌آید، بلکه برداشت دیگر محصولات با عملکرد بالا نیز ممکن می‌شود. کانادا رتبه اول جهان در تولید کلزا / دانه روغنی کلزا (همچنین عسل کلزا است)، رتبه دوم تولید زغال اخته در جهان (عسل زغال اخته نیز تولید می‌شود) و از نظر تولید سیب در جهان شانزدهم است. زنبورداران برای گرده افشانی درختان میوه حدود 15000 کلونی تهیه می‌کنند، بنابراین عسل سیب معطر نیز تولید می‌کنند.

 

telegraminstagram
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر