menuordersearch
shafachi.com

ساخت داروی گیاهی درمان پارکینسون

۱۳۹۸/۵/۲۳ چهارشنبه
ساخت داروی گیاهی درمان پارکینسون
ساخت داروی گیاهی درمان پارکینسون


محققان ایرانی دارویی گیاهی جهت درمان علایم بیماری پارکینسون تولید کردند. این دارو که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال حاضر در مرحله تجاری سازی قرار دارد، به زودی وارد بازار خواهد شد.

 

بیماری پارکینسون یکی از رایج ترین مشکلات سلامت عمومی در سراسر جهان است. این بیماری مزمن با مرگ تدریجی نورون های تولید کننده دوپامین در قاعده مغز و در نتیجه عدم تعادل دوپامین در مغز شناخته می‌شود. علائم این بیماری شامل اختلالاتی از قبیل سفتی عضلات، لرزش، کندی حرکات و حتی از دست دادن توانایی حرکات فیزیکی است.

 

دارویی به نام لِوودوپا یکی از اصلی ترین داروهای مورد استفاده در درمان علائم پارکینسون است. البته داروهای شیمیایی و گیاهی بسیاری در کشورهای مختلف وجود دارد که حاوی این ماده هستند و در ایران نخستین بار گیاه دارویی برای این بیماری در این پژوهش بومی‌سازی شد.

 

سمیرا رحمانی، محقق این پروژه می‌گوید: "در این مطالعه لوودوپا از گیاه موکونا (Mucuna pruriens) که از گیاهان بومی هند است، استخراج و استاندارد شده است. این ماده حاوی تا 15٪ لوودوپا طبیعی است که در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیشتر برای تسکین علائم پارکینسون استفاده می‌شود.

 

اکنون با تکمیل مراحل استخراج و فرمولاسیون برای تولید، این دارو برای اولین بار در ایران بومی سازی شد. لِوودوپا توسط آنزیم موجود در بدن به دوپامین تبدیل می‌شود و این نیز بر علائم پارکینسون اثرات مثبتی دارد.

 

وی گفت: "جستجوی روش های مصنوعی جدید و اقتصادی و استفاده از منابع گیاهی برای تولید مواد اولیه دارویی مورد نیاز صنعت داروسازی (به ویژه لوودوپا) یکی از اولویت های کشور است و در صورت کسب دانش فنی همراه تسهیلات مناسب، راه را برای تولید آنها هموار می‌کند. "

 

وی افزود: "با توجه به روند رو به افزایش بیماری پارکینسون در میان سالمندان، دسترسی به داروهای گیاهی حاوی لوودوپا با عوارض جانبی کمتر و بهبود موثر بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است."

 

وی گفت: "از طرف دیگر، غربالگری گیاهان منتخب از خانواده لگومینوزه (بقولات) برای معرفی منابع گیاهی ارزشمند حاوی لوودوپا برای تولید مواد اولیه دارویی فرصت های جدیدی را برای صنعت داروسازی و کشاورزی ایجاد می‌کند."

 

 

telegraminstagram
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر