menuordersearch
shafachi.com

ارتباط بین رژیم غذایی و خطر سرطان پروستات

۱۳۹۸/۱۱/۲۶ شنبه
ارتباط بین رژیم غذایی و خطر سرطان پروستات
ارتباط بین رژیم غذایی و خطر سرطان پروستات

سرطان پروستات یکی از شایع ترین انواع سرطان است که در مردان رخ می‌دهد. این دومین نوع شایع سرطان در مردان است.

 

همانطور که تشخیص سرطان پروستات ترسناک است، اما گزینه های درمانی که امروزه در دسترس است، آن را به یک نوع سرطان تبدیل کرده که بسیاری از مردان قادر به غلبه بر آن هستند. اما مثل همیشه هدف پیشگیری از ابتلا به سرطان است قبل از اینکه بخواهیم در مورد تشخیص یا درمان آن فکر کنیم. روش‌های مفید زیادی وجود دارد که یک مرد می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. از جمله با انتخاب درست آنچه می‌خورد.

 

به طور کلی، آنچه ما می‌خوریم بر روی قسمت‌های مختلف بدن ما تأثیر می‌گذارد و پروستات نیز از این قاعده مستثنی نیست. مطالعات بی‌شماری حاکی از آن است که بعضی از غذاها که به طور مکرر مصرف می‌شوند می‌توانند در افزایش خطر بروز سرطان پروستات یک مرد موثر باشند.

 

این مواد غذایی عبارتند از:

•    گوشت قرمز
•    الکل
•    محصولات لبنی
•    غذاهایی که مقدار زیادی چربی یا روغن اشباع دارند

 

گوشت قرمز، به طور خاص هات داگ، گوشت گاو، گوشت خوک و سوسیس و کالباس، حاوی نوعی ترکیب شیمیایی به نام آمین‌های هتروسیکلیک یا HCA است. این مواد شیمیایی در طی فرآیند پختن گوشت قرمز ایجاد می‌شوند.

 

محققان پیشنهاد می‌کنند که این آمین‌های هتروسیکلیک مسئول افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. اگرچه این نوع گوشت‌ها اغلب منبع اصلی پروتئین هستند اما گزینه‌های دیگری نیز وجود دارد. ماهی، گوشت سفید مانند بوقلمون، مرغ و همچنین منابع غیر گوشتی مانند حبوبات را در نظر بگیرید.

 

سرطان پروستات

 

اگرچه لبنیات امروزه به عنوان منبع کلسیم برای افراد در نظر گرفته می‌شود، اما مقادیر زیادی لبنیات نباید به طور مرتب مصرف شود. دلیل این امر این است که بسیاری از لبنیات دارای چربی بسیار بالایی هستند - که مطالعات نشان می‌دهد با پیشرفت سلول های سرطانی پروستات و مرگ و میر ناشی از این بیماری همراه است.

 

یک هدف خوب این است که مصرف روزانه محصولات شیر کامل، پنیرهای چرب، ماست، کره و بستنی را به حداقل برسانید و آنها را در بخش‌های کوچک میل کنید. به عنوان یک گزینه دیگر، محصولات غیر لبنی مانند شیر سویا، شیر جو دوسر یا شیر بادام، ماست‌های بدون چربی و بستنی‌های کم چربی در نظر گرفته شوند. امروزه در بیشتر فروشگاه‌های مواد غذایی انواع مختلفی از گزینه‌های غیر لبنی وجود دارد.

 

تا کنون بیان شد که کدام غذاها ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند، بیایید مواردی را که ممکن است خطر را کاهش دهد بررسی کنیم.

 

با مصرف بیشتر میوه و سبزیجات در رژیم‌های غذایی، احتمال ابتلا به سرطان پروستات به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. غذاهای خاصی برای مصرف وجود دارد که ممکن است این کار را بهتر از سایرین انجام دهند. به عنوان مثال گوجه فرنگی، انواع بِری‌ها، آجیل و خشکبار، قهوه (در حد متوسط) و هویج.

 

اما حقیقتاً، رژیم های غذایی سرشار از غذاهای کامل (غذاهایی که بیش از حد طبیعی پخته نشده یا از مواد نگهدارنده یا تغییر دهنده استفاده نشده) مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل ممکن است به کاهش سرعت پیشرفت یا حتی احتمالاً جلوگیری از سرطان کمک کنند.

 

تغذیه مناسب همچنین می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از عود بیماری موثر باشد. نکته مهم شناختن نسبت مناسب مواد غذایی برای مصرف است. کدام غذاها نباید مصرف شوند و کدام یک مناسب هستند.

 

پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از انواع مشکلات سلامتی از جمله سرطان است. اگر از منظر وعده‌های غذایی به این موضوع توجه می‌کنید، بدان معنی است که هر بشقاب معینی از مواد غذایی حاوی سبزیجات و میوه‌ها و کمی پروتئین بدون چربی (عدم مصرف گوشت قرمز در صورت امکان) است. گزینه‌های دارای مقادیر کمتر شیرینی و چربی مانند فرنی بادام بدون قند که دارای کمی عسل است یک رژیم غذایی سالم و مفید است.

 

 

منبع: https://health.usnews.com

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر